Çeşitli hastalıklara iyi gelen baharat ve meyveler
- Porsiyon ----
- Hazırlaması ----
- Pişirme Şekli ----
- Pişirme Süresi ----
- Türü Normal
Tarçın: Ağız kokusu utanç verici olabilir, fakat ağız kokunuzdan kurtulmak için bir umudunuz var. Çalışmalar, tarçının ağızdaki bakterileri azalttığını ve ağız kokusunu giderdiğini gösteriyormuş.
Zencefil: Midemizi bozduğumuzda zencefilin çok iyi geldiği kocakarı ilacı gibi görünse de bir gerçektir. Son zamanlarda yapılan çalışmada, kemoterapi hastaları zencefil kapsüllerini içtikten sonra mide bulantısının önemli ölçüde azaldığını belirtiyorlarmış.
Deniz yosunu: Migreniniz varsa ve tutmuşsa deniz yosunu aklınızdaki son şey olabilir, ancak deniz yosunu salatası ihtiyacınız olan tek yiyecekmiş. Magnezyum bakımından zengin olan bu yiyecek, kasları ve sinirleri gevşetiyormuş. Araştırmacılar, migreni olanlarda magnezyum eksikliği olduğunu gösteriyormuş.
Avokado: Yüksek dozda folik asit içeren avokado, enerjimizi artırmaya yardım edermiş.
Kuşkonmaz: Stresli ya da endişeli misiniz? Bu nedenle, akşam yemeğine biraz kuşkonmaz ilave etmeliymişsiniz. Kuşkonmazdaki antioksidanlar karaciğer performansını artırıyor ve stresle daha kolay baş edebilmemizi sağlıyormuş.
Elma: Kabız olmamak için elma yemek gerektiğini biliyorsunuz. Mükemmel bir lif kaynağı olan elma, bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyormuş.
Greyfurt: Hiç kimse göze hoş görünmeyen selülitlere sahip olmak istemez, ancak greyfurt yemek selüliti önlemeye yardım ediyormuş. C vitamini bakımından zengin olan meyve, karaciğerin detoksifikasyon enzimi üretimini ve aktivitesini artırıyormuş.
Bal: Koyunları saydıktan sonra halen uykunuz gelmiyorsa, bir de balı deneyin. Oreksin olarak bilinen doğal içeriği sahip bal, beynin dinlenmesine yardım ediyormuş.
Sarımsak: Hapşırma, öksürme, ağrı soğuk algınlığı belirtilerindendir. Alisin ve allium içeren sarımsak, mikropları temizliyor ve ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş.
Yaban mersini: Dün ne yediğinizi hatırlamakta güçlük mü çekiyorsunuz? Yaşlandığınızı mı hissediyorsunuz? Çalışmalar, yaban mersininin hafızayı güçlendirdiğini ve yaşa bağlı fiziksel koordinasyon kaybını önlediğini gösteriyormuş.